Koło Gospodyń Wiejskich po raz kolejny udowodniło, że nie boi się nowych wyzwań. Tym razem członkinie wzięły udział w wyjątkowych warsztatach kulinarnych, podczas których zgłębiały tajniki przygotowania sushi. Pod okiem instruktora uczestnicy uczyli się odpowiedniego przygotowania ryżu, komponowania smaków oraz zwijania idealnych rolek.
Spotkanie było nie tylko okazją do zdobycia nowych umiejętności, ale także doskonałym sposobem na integrację i dobrą zabawę. Połączenie japońskiej tradycji z lokalnym podejściem do gotowania wzbudziło duże zainteresowanie i entuzjazm wśród uczestników.
Warsztaty zakończyły się degustacją własnoręcznie przygotowanych dań. Jak podkreślają organizatorzy, wydarzenie pokazało, że kuchnia azjatycka może stać się inspiracją również w wiejskich domach. Być może to dopiero początek kulinarnej przygody Koła Gospodyń Wiejskich z kuchnią świata.
Źródło: Sołectwo Oleszka